Olika typer av gräsklippare: Hur du håller gräsklipparen igång

Olika typer av blad

Det finns olika typer av knivar i gräsklippare och inom gräsklippare. Du kommer att märka dem med de runda kanterna eller halvmåneformade som ser ut som en lansett med snedställda hörn. Detta blad är inte lika skarpt som de andra. De andra bladen är långa, vassa, parallellt formade blad. De största är speciellt utformade för gräsmattan för stora hushåll. Saker att komma ihåg Kontrollera alltid att bladet har tillräckligt med skärkraft. Se till att du böjer kniven tillbaka innan gräsklipparen börjar köra. Om du böjer bladet för långt tillbaka får du några snitt på dina blad och det är stor chans att bladet slits ut tidigare än väntat.

Att välja rätt blad för din gräsklippare

När du köper en ny gräsklippare har du möjlighet att välja mellan antingen 2-bladade rullar eller 4-bladiga blad. För vanliga gräsklippare finns det 2 olika typer av knivar, progressiva och låsa. För rullegräsklippare har du några alternativ.

1) progressiva blad (frontlyftsystem)

2) låsblad

3) klöverblad

4) kantblad

5) pigtails

För att klippa vår gräsmatta måste vi använda ett blad som har den bästa matchningen mellan klippkraft och klipphastighet för att uppnå den perfekta längden.

Bladen som finns på marknaden finns i olika former och storlekar som tillgodoser en annan målgrupp och inkluderar runda och fyrkantiga blad för mindre, mindre snitt, medelbladiga blad för medelstora snitt och lövade blad för långa snitt.

Varje blad har sina fördelar och nackdelar och det är viktigt att förstå de nödvändiga egenskaperna hos varje blad för att förstå skillnaden mellan bra och dåliga blad och hitta det som fungerar bäst för dig och din gräsmatta.

Behåll ditt blad

Det finns olika sorters blad för gräsklippare. Som en liten investering kan du investera i några kvalitetsblad för att klippa gräset med lätthet och stil. Det finns olika sorters blad för gräsklippare som du måste tänka på när du byter dem. Du kanske just har bytt blad och märkt hur bladet har ändrat form och skurit längs olika linjer. När du märker att klipparens knivar ändrar form, finns det en möjlighet att de inte är tillräckligt starka. Om knivarna på din gräsklippare blir svaga kan det vara dags att byta ut den.

Slutsats

Ordet ”blad” används för att referera till gräsklipparens framkant som säkerställer en kortare klippning och förhindrar att gräset fastnar i verktyget. Bladet är vanligtvis tillverkat av trä eller metall och är en cirkulär stång, vars form dikterar dess material. Det hjälper till att klippa gräset och skapa en slät yta och förhindra att det fastnar i gräsklipparens blad. Bladet är emellertid av två typer: rullar och blad. Både rullar och knivar används för att klippa gräs, men skillnaden ligger i materialet som används i bladet och rullens längd. I din trädgård är knivar placerade fram och bak på klipparen. Dessutom ska kniven inte vara böjda eller krokiga eller de kan vara snedställda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *