En djupaste titt på gräsklipparblad – Tillverkning och underhåll

Om du har arbetat med gräsklippare alls vet du hur viktiga de är för gräsklipparens övergripande funktion. De håller din gräsklippare igång smidigt och låter den fungera med högsta prestanda. Trots att man vet detta finns det en aspekt av gräsklipparblad som många inte förstår: deras konstruktion och underhåll. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på både tillverkningsprocessen och hur du underhåller dina blad på bästa möjliga sätt.

Tillverkning

Tillverkning är produktion av varor för användning eller försäljning med arbete och maskiner, verktyg, kemisk och biologisk bearbetning eller formulering. Begreppet kan hänvisa till en rad mänskliga aktiviteter, från hantverk till högteknologi, men används oftast för industriell produktion, där råvaror omvandlas till färdiga varor i stor skala. Om allt låter lite abstrakt är det inte ‘t. Om du vill hämta omedelbara praktiska tips och tricks, oroa dig inte; vi går direkt till den punkten.

Det är uppenbart att en gräsklippare inte är en enda maskin. Den består av delar som samlas i en maskin med en unik uppsättning egenskaper. Processen börjar med bladen, som tillverkas och sorteras från den grova formen, centrifugeras för att forma dem och sedan förenas med axlarna och remskivorna, innan de bearbetas eller formas till slutliga former.

Efter att de har tillverkats till sin slutliga form och monterats i stor skala inspekteras, grundas de och avslutas med en hydromashprocess. Denna process avlägsnar defekter eller överflödiga grader och frigör också eventuellt förbränt skräp från de magnetiserade områdena.

Endast en liten andel gräsklipparknivar inspekteras eller grundas innan de förpackas. De kommer att genomgå en fasetteringsprocess, som tar hänsyn till metallens grundkomposition när den förbereds för packning, innan den stämplas och märkes. Återigen är inte alla gräsklippare lika.

Förpackning är det kritiska steget i en gräsklippare tillverkningsprocess. Helst vill du förpacka din gräsklippare för att ge så mycket yttre skydd som möjligt, så en kartongförstörare kommer att vara användbar här. Detta kommer att bidra till att både utsidan och insidan av din gräsklippare skyddas från skador och ogräs. Kartongen kommer också att fungera som en barriär mellan din gräsklippare och potentiell kontaminering under transport och lagring.

Borsten på bladet behöver rengöras. Borstar med optisk kvalitet kan användas, men de är dyrare än vanliga borstar. Du måste också rengöra kassettlocket på din gräsklippare för eventuell ansamling av torkad ansamling i behållaren.

Underhåll

Underhåll är en mycket viktig sak att komma ihåg. Det finns tanken att om du gör rätt en gång behöver du inte tänka på det igen. Underhåll är viktigt för att resultaten ska komma. Faktum är att så lite som 15 minuters underhåll kommer att skörda belöningar gång på gång.

Låt oss titta på hur gräsklipparens knivar är gjorda. De är faktiskt ganska enkla, så länge du inte har några problem med prestanda eller skadar bladen. Om du gör det, ta lite tid att läsa artikeln nedan så att du kan se till att dina blad är i toppform.

Låt oss gå tillbaka till början. Även om gräsklipparkniv kan falla av är det sällsynt. Det finns ett par skäl till att man av misstag skulle skada gräsklipparkniv.

När du trycker eller drar i klipparens knivar finns det motstånd. Om tillräckligt med kraft utövas vid fel tidpunkt eller om den används felaktigt kan detta dra eller rycka bort klipparen. Du kan bara se om du har skadat dina knivar när du använder gräsklipparen. Det bästa du kan göra är att hänga eller fästa klipparen på något fast, som ditt hus. Om du inte kan hänga din gräsklippare till träd, staketstolpar eller skyltar, överväg att säkra den till något som är stabilt och hålls på plats.

Ett annat problem som kan uppstå när du använder gräsklippare är när de inte är helt smorda. Detta händer när motorn felaktigt tömmer renare vätska från klipparens huvud – istället för att komma ut bakifrån kommer den tillbaka genom huvudaxeln. Du kommer att veta att detta händer eftersom knivarna “sväller” när blad utsätts för rengöringsvätska. Detta kommer att få delar att antändas och skada bladen.

Vikten av återvinning

Om du har några gräsklippare i din ägo som inte garanteras vara bra, varför inte dela dem från din samling? Damma av och donera dina gräsklipparknivar på din lokala återvinningscentral. De har vanligtvis speciella blad för att garantera deras livskraft och kostar dig ingenting.

Slutliga tankar om gräsklipparblad

Ett av de bästa sätten att spara pengar på gräsklipparblad är att byta ut dem innan de blir för tråkiga. När du väntar tills de är för tråkiga kommer kvaliteten på dina nedskärningar att drabbas och du måste byta ut dem oftare. På grund av den höga kostnaden för nya knivar rekommenderas att du byter ut dina blad varje 6 till 8 gräsklippare. Jag usubyt ut mina blad varje 200 till 300 blad, men om du överdriver det kan du kanske minska dina reparationsräkningar avsevärt.

Även om du inte behöver byta dina knivar var 6: e gräsklippare, måste du hålla dem i gott skick. När du kastar någon form av metallföremål i din gräsklippare vill du inte riskera att skada dem. Även om det kommer att kräva tillverkningsändringar för att tillgodose denna förändrade teknik, är det fortfarande smart att regelbundet underhålla dina gräsklipparknivar. Du vill inte behöva spendera pengar på att byta ut indragna blad som inte klipper gräs så bra som förväntat när du hade bra innan, för att trycka ut det då kommer att kosta dig att kompensera för den förlorade tiden.

Det finns mycket du kan göra för att se till att dina blad ser kompletta och professionella ut när du är i butiken eller genom att följa några enkla steg, men det finns några förutfattade meningar som du verkligen bör lämna utanför butiken. Kom ihåg att dina knivar är den investering du gör i din gräsklippare. På samma sätt som du vill att din gräsklippare ska fungera korrekt bör dina knivar fungera korrekt när du klipper den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *