5 saker att tänka på innan du fixar din gräsklippare själv

Om du är en självutnämnd DIY-entusiast är chansen stor att du redan har försökt fixa din gräsklippare. Men innan du tar tag i den verktygslådan och börjar pyssla bort, överväg dessa fem saker först! Det här är de vanligaste problemen som människor möter när de försöker fixa gräsklipparen på egen hand och hur du kan undvika dem.

Läs din bruksanvisning först

Innan du gör något, läs igenom din bruksanvisning och lär dig grunderna i din gräsklippare. Detta är viktigt eftersom du måste kunna kommunicera med din mekaniker och förstå vad de säger när de berättar saker om din gräsklippare.

Var medveten om alla delar av din gräsklippare, inklusive slangar, vattenbehållare, borste, blad, handtag, motor och allt annat under huven. Innan något seriöst arbete påbörjas, ta några minuter att granska gräsklipparen i detalj innan du startar motorn och/eller kolvarna.

Som en erfaren DIYer är jag medveten om några stora problem som dyker upp då och då. Men när det är dags att fixa din gräsklippare är det de problemen jag ser mest.

Återigen, innan du börjar fixa din gräsklippare, gå igenom grunderna i bilen så att du kan ta hand om din gräsklippare på ett adekvat sätt. Det här är de viktigaste sakerna som jag ser att många människor kämpar med först.

På en grundläggande nivå vill du kunna kontrollera om din gräsklippare fungerar korrekt för att undvika eventuella problem. Känn märket och modellen på din gräsklippare såväl som året då den gjordes. Detta hjälper dig att avgöra om det är en tidigare modell eller en ny.

Med nya gräsklippare måste motorn också starta och gå. För att kunna kontrollera din motor måste du ta bort start- och startnyckeln. För att startaren och nyckeln ska ramla av måste den smörjas och ordentligt säkras.

Nu när du vet om din motor kör korrekt är det dags att kunna fixa din gräsklippare om det behövs. Gå över till någon järnaffär och titta på startpaket. Dessa tenderar att vara billiga och gör att du kan fixa din egen gräsklippare med grundläggande verktyg.

Rengör under huven och kontrollera om det finns lösa bultar innan du försöker reparera den.

Om din gräsklippare drar ett skrämmande ansikte vid start, är det dags att titta på ekonomiskt bistånd eller en oberoende verkstad. Fråga ditt försäkringsbolag om finansieringsalternativ för nödsituationer, och om din bilgaranti gäller din gräsklippare, sök en reparationsverkstads försäkringsinformation innan du påbörjar dina reparationer.

Moderna gräsklippare kan teoretiskt demonteras helt för enkel, jämn demontering. Det betyder att du kan byta ut vissa delar utan alltför stora besvär, även om de har limmade in delar. Problemet är dock att det kan vara svårt att göra detta utan att få din motor att lukta som elektrisk bensin.

Helst bör du demontera din gräsklippare i ett välventilerat område, borta från områden som är kända för att ge upphov till lukt till följd av sönderdelning. Om du fortfarande inte kan undvika lukten, kör gräsklipparen på en blyfri gas i minst en timme innan du försöker demontera den. Du vill inte att din gräsklippare samlar damm och väntar på att du ska ta tillbaka den för reparation.

Var säker på att din gräsklippare är i säkert driftskondition innan du börjar pyssla med den.

Det finns några saker du behöver veta om underhåll av gräsklippare innan du börjar pyssla med det. Det första skulle vara att se till att din gräsklippare är i säkert skick innan du börjar pyssla med den. Innan du börjar pyssla med din gräsklippare, se till att din gräsklippare är i säkert driftskick. Det betyder att du ser till att olja och bränsle som sipprar ut genom tanklocket inte har lämnat ett permanent märke (även om du har bytt locket efter behov under åren). Se också till att din gräsklippare har nödvändiga tillbehör, till exempel batterier, startmotorer, utombordsmotorer och liknande, som kommer att hålla din gräsklippare igång och ge dig en säker och stabil arbetsmiljö.

Behåll verktygen du förväntar dig att använda i gräsklipparen ett tag, och om några behövde lämnas tillbaka, försegla dessa verktyg ordentligt för att skydda dem mot smuts och fukt. Fukt kan ruttna dessa verktyg och förhindra att de används igen.

Kontrollera sedan att du har en bra passform. Gå till din lokala järnaffär och köp en billig rull och startguiden för din gräsklippare. Öppna guiden och se till att du kan få verktygen ända bak på motorn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *