4 tips för att underhålla dina gräsklipparbatterier

Om du är som många är din gräsklippare ett av de mest avgörande verktygen i din trädgård. Det gör ett snabbt arbete med tufft klippt gräs och ogräs, och det är ett måste för att få din gräsmatta att se bäst ut. Tyvärr kan du inte använda det här verktyget utan dess juice: batteriet. Även välskötta batterier behöver lite TLC då och då för att hålla dem igång under hela säsongen (och därefter). För fyra tips om hur du underhåller dina batterier, se den här artikeln.

Kontrollera anslutningarna och anslutningarna för korrosion och rost

Det är en bra idé att inspektera terminalerna och anslutningarna på ditt batteri minst en gång i månaden. Det är de delar som kopplar kablarna till batteriet och de är där korrosion vanligtvis kan hittas. Korrosion och rost kan ha en negativ effekt på din bils prestanda, varför det är viktigt att hålla ett öga på dessa terminaler och anslutningar.

Korrosion består av molekyler som lockas till metall, speciellt järn. Detta gör rost till ett allvarligt hot mot batterier (och alla komponenter som innehåller metall), och en svullen terminal innebär att batteriet är mer troligt att gå sönder. Så se till att du inspekterar terminalerna rutinmässigt och rengör dem efter behov. Om dina batterier börjar se slarviga ut, betyder det att de har smittats av smuts, skräp eller en liten gnagare eller strandfågel. Försök att torka dem med en fuktig trasa, eller använd en lösning av en del ättika till nio delar vatten. Om korrosionen har blivit så dålig att det ser ut som att terminalerna är svullna kan det vara dags för ett nytt batteri.

De flesta batterier har tre terminaler: en intern anslutning, en metallkontakt och en terminal som är stoppad inuti plastskalet. När batteriet laddas upp vill jonerna och elektronerna resa från katoden (pluspolen) till anoden (negativa terminalen). En fysisk konflikt får elektricitet att flöda mellan dessa två punkter. Anledningen till att skärningen mellan de två terminalerna inte är helt jämn är att den inte är helt platt. I ena riktningen finns det en stöt (en mikrofraktur), och i den andra är det ett dopp (en järnpor). Du kan kontrollera om det finns en mikrofraktur genom att trycka på terminalens undersida. Om den återställer sig snabbare än du kan trycka tillbaka, är sprickan fylld med metallspån. Om spånen är smutsiga betyder det att det finns smuts, lera eller sand inuti sprickan. Rengör dessa spån innan du försöker ladda batterierna.

Se till att du har rätt typ av batteri för din gräsklippare

Om du någonsin har upplevt ett dött gräsklipparbatteri vet du hur frustrerande det kan vara. Det finns några enkla saker du kan göra för att förlänga gräsklipparens batteri. Det första är att se till att du har rätt typ av batteri för din gräsklippare. (Ursprungligen publicerad 3 mars 2020)

En gräsklippare kraschar

Om du har en gräsklippare med dåligt batteri är chansen stor att du kommer att uppleva en rastlös anda. Trött, irriterad och redo att slänga maskinen, även om det innebär att du ska göra dig av med en perfekt bra gräsmatta. Detta är en vanlig förekomst och ett vanligt problem, särskilt med kraftbanker. Många gräsklippare äger misstaget att ständigt byta ut batterierna, som äter upp dyrbara fastigheter i handskfacket och gör rengöringen svår i allmänhet.

Om batterirengöring är något du hanterar nästan varje vecka, överväg att köpa ett laddningsbart batteri från en gräsklippare. Dessa enheter använder ett bump-and-grind-system som liknar ett vanligt alkaliskt batteri för att förnya batteriet. Det är mycket lättare på plånboken och mycket mer praktiskt.

Se upp för dåliga arbetsmetoder

Om du har flera gräsklippare på din fastighet eller om ditt batteri dör på en av dem, var uppmärksam på arbetsmetoder som kan äventyra batteriets hälsa. Gräsklippare äger rutinmässigt att byta batterier om de börjar “ladda ur” i för hög takt, “urladdas under en längre tid” eller “har en dålig sats”. Som med alla batteriproblem, bli inte förvånad om det är ett återkommande problem och inte orsakas av en specifik incident.

På samma sätt som att träna dina bromsar i förväg, när du byter batterier från gräsklipparen, var försiktig. Långvarig exponering för hög ström ger inte samma varningar som felaktig bortskaffande av ditt fordons OBD-II-port. Dessutom rekommenderas inte att snabbt byta ut klipparens batterier mot nya på grund av risken för kortslutning.

Kontrollera batteriets spänning för att veta om det fortfarande har liv i sig

Om du märker att din gräsklippare tar slut på batteriet snabbt kan det bero på att ett batteri håller på att dö. Om du behöver byta ut det gör du det innan det är för sent. Den här artikeln förklarar hur du kontrollerar batteriets spänning.

Självklart, bara det faktum att du har läst så långt betyder att du har några saker du behöver för att bli klar just nu- vilket betyder att du precis ska gå in på sommaren och det svalare vädret. Vilken bättre tid att utnyttja kraften hos en kyltermostat? Läs historien om hur du installerar en tjat kyltermostat för att hjälpa ditt hus att utföra sina väsentliga uppgifter bättre.

Förvara batteriet ordentligt när du inte använder det för att hålla det redo för nästa säsong

Om du har en batteridriven enhet, se till att förvara den på en plats där den inte blir varm eller kall. Förvara det på en plats där temperaturen är jämn är bäst för batteriet. Om du förvarar enheten under en längre tid är det bäst att ta bort batteriet.

Om du inte har tillgång till en strömkontakt (eller kanske en som är avsedd för gräsklippare) behöver du en annan utrustning för att ladda ditt batteri. De flesta plug-in, trickle-laddare alternativ-som den på bilden nedan-kommer att hålla din gräsklippare igång mellan 14–20 minuter. Om du letar efter ett mer kraftfullt alternativ (25–30 minuter), kolla in den här sidan.

Om du verktygar runt med ditt elfordon finns det många typer av snabbladdare som du kan använda på din gräsklippare. För $ 18– $ 25 per laddning ger dessa snabbladdare ditt batteri tillräckligt med juice för att få igång dina hjul på nolltid. Om du har ett långsamt laddningsbart batteri vill du ha ett-om inte båda-av dessa alternativ.

Om du inte är säker på vilken jordtyp du har att göra med är det bäst att ha någon som kan titta på marken bredvid din gräsklippare och ge ditt djur en grundläggande undersökning. Om smutsen verkar mycket hård kan det vara ett tecken på torka. Om det finns finare plastmassage under kan du få damm eller till och med vattenskador. Om mulch är mycket fint som gräs och löv kan det bara vara normalt slitage.

Om du upptäcker att dina grässtrån har blivit tråkiga efter att ha fått din operatör att rensa det döda gräset måste du smörja knivarna med vaselin eller neopren. Om dina knivar inte ser tråkiga ut och går smidigt, spelar det ingen roll vad det är för smörjmedel.

Slutligen, glöm inte att byta olja på din gräsklippare. Vissa gräsklippare har en inbyggd oljebytefunktion på gastanken. Det är ett snabbt sätt att se till att tanken är korrekt fylld och att motorn fortfarande går effektivt.

Slutsats

Gräsklipparbatterier har en livslängd, men du kan förlänga det genom att se till att du tar hand om dem korrekt. Dessa tips hjälper dig att göra det och får din gräsklippare att fungera bra hela säsongen!

Dina gräsklippartillverkare rekommenderar bara att du lägger till en liter sjö- eller dammvatten till din gräsklippare en gång varannan vecka. Detta skyddar batteriet mot algtillväxt, som kan byggas upp inuti batteriet och skada det. Att öppna en stor ny behållare med vatten för att kontrollera gräsklipparen kan dock ta flera minuter. Om du behöver byta vatten regelbundet, kontrollera din manual för rätt mängd för din klippare position. De flesta gräsklippare kommer att hålla mellan 100 och 200 fulla laddningar i en 3-liters reservoar.

Alla dessa tips kan också tillämpas på att väta knivarna på din gräsklippare. Korrekt installation, helst med en professionell, är det bästa sättet att förhindra den fruktade brännan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *