Hur man väljer den bästa gräsklipparen för din trädgård

Det finns två huvudtyper av gräsklippare: walk-behind och ridning. Walk-behind gräsklippare är självgående och kan skjutas eller dras för hand. Åkgräsklippare har ett säte och ett klippaggregat som är höjt ovanför marken. Att välja den bästa gräsklipparen för din gård kan vara svårt, särskilt när du tänker på alla små detaljer som gräshöjd, terräng och budget. För användbar information om hur du väljer den bästa gräsklipparen för din gård, se den här artikeln.

Tänk på storleken på din gård

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du bygger ditt idealiska hem är storleken på din gård. Om du planerar att odla en grönsaksträdgård behöver du mycket mer utrymme än någon som planerar att plantera en enda rosenbuske.

Stora gårdar är i allmänhet idealiska för grönsaksodlingar. Men din gräsmatta representerar mycket utrymme, särskilt med den extra fördelen att förbättra ditt hem utseende. Större gårdar låter dig också sprida ut dina semesterdekorationer kring semesterperioden. Att fästa smycken på ditt främre eller bakre staket nuförtiden är lättare än någonsin eftersom du kan lämna större rörliga fästen och stolpar i din gräsmatta.

En gräsklippare kan öka storleken på även de minsta utrymmena. Till exempel kommer en 2 fot med 4 fot gräsmatta lätt att gå från 0,5 tunnland till 1,75 tunnland med bara en enda gräsklippare. Men eftersom en gräsmatta måste klippas med jämna mellanrum, kommer det att starta en gräsmatta i första hand öka det utrymme du behöver för din gräsmatta.

I de fall du behöver mer utrymme kommer en gräsklippare med ett längre blad att låta dig täcka mer mark snabbare och ta mindre plats. Välj en gräsklippare med lämpligt blad för att uppnå det målet.

Om det ser ut som att det inte finns tillräckligt med utrymme för en enda rosenbuske i din trädgård, tänk på att beskära din rosenbuske för att skapa jämn plats. Rosenbuskar behöver utrymme för att sprida sina rodnade kronblad till vinden, och även några blommor kan göra stor skillnad. Träd och buskar behöver också utrymme för att sprida ut sina blad, och helst nedåt. Med en sax för att beskära ett enda träd kan du enkelt klippa ner till 1,5 tunnland med bara några enkla trimningssessioner.

Bestäm om du behöver en walk-behind eller åkgräsklippare

Om du har en stor gräsmatta och du behöver klippa den ofta är en åkgräsklippare det bästa valet. Du kan klippa snabbare med en åkgräsklippare än med en gräsklippare. Om du har en liten gräsmatta och du inte klipper den så ofta kommer en bakomgående gräsklippare att vara mer än tillräcklig.

Båda gräsklipparna har en effekt och bränslekapacitet som låter dem gå länge på en enda laddning. Det betyder att du kan åka på semester utan att behöva köpa en annan gräsklippare. Många gräsklippare har en 12-årig eller 24 000 mil grundgaranti. De flesta utökade garantierna är dock 10 år med förlängda garantier som sträcker sig från 5 till 20 år.

Om du vill förlänga din gräsklippares livslängd, kolla in garantier för förlängda klippare. För det mesta kan du spara pengar på ditt köp genom att köpa en garanti som förlänger din klippares förväntade livslängd. Om din gräsklippare har ett elektroniskt ställdon kan den upptäcka om den är skadad och kommer automatiskt att sluta fungera tills du byter ut den.

De flesta gräsklippare kan hålla i 10, 20 eller till och med 30 år. Du bör dock bara förvänta dig att gräsklippare med 15 års eller längre grundgaranti håller så länge. Gräsklippare med ännu längre garanti är de bästa för din gräsmatta och din plånbok.

Typen av klippaggregat på din gräsklippare kommer att spela en enorm roll i hur den fungerar. Typen av däck avgör också hur lång tid det kommer att pågå. Klipparens klippdäck kallas dess blad. Ljus, fler blad och större blad kommer att öka klipparens livslängd.

Bestäm vilka funktioner som är viktigast för dig

När du gör ett köp måste du bestämma vilka funktioner som är viktigast för dig och sedan hitta en produkt som erbjuder dessa funktioner. Till exempel, när du köper ett dyrt par solglasögon, bör du bestämma om du vill ha en tunn ram, polariserade linser etc. Det är viktigt att göra din research innan du gör ett stort ekonomiskt köp, till exempel en gräsklippare.

Eftersom din gräsklippare måste vara kraftfull och kapa gräs är bränslekällan viktig. Det bästa bränslet för att klippa gräs är diesel, som vanligtvis används i bilar för att driva fordonet. Gräsklippare behöver dock inte bensin. Fotogen eller annat flytande bränsle används i uthus, båtar och andra små motorer.

När du väljer gräsklipparens bränsletank, bör du leta efter en som lätt passar klipparen. Pumpande gräsklippare behöver en tank på 24 liter eller större, eftersom det tar längre tid att klippa gräsklipparen när den klippts. Bränsletanken bör också vara tillräckligt stor för att hålla bensinen i cirka 6 till 8 timmar, eller mer än 12 liter. Du bör också undersöka klipparens bränslekapacitet. En 24-liters tank med ett 6-fots klippdäck kan klippa gräs upp till en fjärdedel av en typisk USsofen höbarriär.

Många gräsklippare kommer att ha ett säkerhetsläge som bryter strömmen för att minska risken för brand. Detta säkerhetsläge är vanligtvis aktiverat för att hjälpa operatören att undvika att träffa små, oskyddade föremål som barn och husdjur. Det är i allmänhet inte en nödvändig funktion för säker gräsklippning. Men om din gräsklippare har den här funktionen och du vill aktivera den, bör du se till att klipparen är i säkert läge.

Gräsklipparens 24-volts DC-strömförsörjning ger i allmänhet cirka 90–100 hästkrafter och kan driva en 2000 watts elektrisk motor.

Välj den bästa budgeten för dina behov

När du planerar din budget är det viktigt att förstå hur mycket pengar du måste spendera för att få bästa möjliga valuta för pengarna. Till exempel kommer en högre budget att ge dig fler alternativ när det gäller design och produktion, men du kanske kan få en bra design till en låg kostnad.

Det första du bör tänka på när du köper en gräsklippare är hur du använder den. Målet är att bekämpa ogräs så snart som möjligt efter att du har börjat använda gräsklipparen. Hela gräsmattor kan täckas av ogräsmedel, och det bästa sättet att minska eller eliminera ogräsväxt är att använda en behandling som förekommer. Förebyggande behandlingar före tillväxt fungerar ofta bäst med enstaka arter eller i mycket små områden. Du kan dock ha svårt att hitta en produkt som finns i tillräckligt många variationer för att ge dig flera applikationer åt gången.

Innan du bestämmer dig för en gräsklippare, överväg att se hur du kommer att använda den. Är du en enmansoperation? Är ni ett par som behöver hjälp med klippning? Är ni ett par som gör lite av allt och litar på att en person ska klippa gräsmattan? Ofta är det bästa köpet inte vad du tror att det är. Upptäck så mycket som möjligt om hur du använder din gräsklippare innan du går miste om någon fördel genom att vänta på den perfekta.

Primär hänsyn bör gälla storleken på gräsmattan du planerar att klippa, eftersom ju större klipparen är, desto mer kommer den att kosta. Välj en gräsklippare med kapacitet att täcka ungefär en tunnland. Tyvärr kan större gräsklippare ta längre tid att åka avståndet för att nå varje hörn av din gård.

Om du vill underhålla din gräsmatta med din egen gräsklippare måste du se till att den håller länge. Bilkarosser kan lätt slängas och snabbt bli spruckna och fjälliga. Din gräsklippare måste regelbundet oljas, rengöras och kontrolleras för underhåll. Det måste bytas ut delar om de blir slitna eller korroderade. Om du vill vara säker på att din gräsklippare kommer att finnas där i många år framöver, var noga med att köpa en gräsklippare som är väl underhållen.

Processen att välja din perfekta gräsklippare kan vara mycket utmanande om du har ett litet utrymme eller en smal gräsmatta. Ett sätt att begränsa fältet för att välja en gräsklippare är att titta på klipphastigheterna för ditt grannskap. Gräsklipparen som klipper med den lägsta hastigheten är ditt bästa alternativ. Titta på gräsklipparpriserna som erbjuds av grävserviceföretag och jämför dem med din klipphastighet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *