Hur man undviker farorna med att använda en gräsklippare

Gräsklippare Säkerhetstips

Långvarig användning av enmansmaskin är farlig på grund av upprepade nedskärningar i rygg- och nackområdet och det konstanta trycket som läggs på den övre ryggraden, axlarna och nacken. Om du måste använda enmansmaskiner regelbundet är det bäst att helt undvika tunga manuella gräsklippare. Men om du fysiskt inte kan använda en långmanuell gräsklippare bör du överväga att använda en liten eldriven grävmaskin för att göra din gräsklippning så enkel som möjligt.

Försiktighetsåtgärder att vidta

Håll alltid koll på din omgivning medan du klipper gräsmattan, särskilt när du arbetar ensam och på natten. Undvik att överbelasta ryggen genom att bara trycka på gräsklipparen eller arbeta i upprätt läge och alltid ha hjälm. Kontrollera bladets position och var försiktig med tunga eller ojämna gräsfläckar. Kontrollera regelbundet skicket på ditt batteri och elsystem – om det har gått en timme sedan gräsklipparens senaste laddning är det förmodligen dags att gå och ladda det. Det är oerhört viktigt att du bär handskar när du klipper gräsmattan. Trädgårdshandskar i läder, till skillnad från arbetshandskar, är bäst för detta eftersom de inte fastnar i maskinen. Var medveten om användningen av elverktyg och undvik att använda dem när du klipper.

Spara din rygg

Om du inte redan har en anständig hållning, ta dig tid att komma till rätt position, minst två gånger innan du faktiskt börjar klippa. Prova dessa tips för att förbättra din hållning: Håll ryggen rak – titta rakt fram när du går runt i trädgården med din gräsklippare i handen. Håll huvudet uppe när du pratar med någon eller har en chatt. Räck ut handen och tryck in magen för att vidga bröstkorgen. Stå upp rakt när du klipper – luta dig aldrig bakåt. Titta inte ner på gräsklipparen och håll huvudet uppe. Lär känna din gräsmatta – det finns faktiskt många olika mönster som måste klippas för att se till att de ser snygga ut. Använd gräsens lutning eller riktning för att styra var du klipper.

Slutsats

Gräsklippare är enkla att använda och kräver ingen utbildning eller högnivåanvändning för att få tag på dem. Det enda du ska komma ihåg är att ta väl hand om dem och se till att lägga ner tid på att arbeta på din gräsmatta så att den ser snyggast ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *