4 tips för att använda en kompostgräslåda på din gräsklippare

En gräslåda är en komposteringsanordning fäst på baksidan av din gräsklippare. Det låter dig samla gräsklipp från din klippning och förvandla dem till gödsel. Detta minskar mängden avfall du producerar och hjälper till att hålla din gård friskare utan att använda kemiskt gödningsmedel, vilket kan ha negativa effekter på miljön. För fyra tips om hur du effektivt använder en gräslåda, läs den här artikeln.

Sätt din gräslåda på din gräsklippare

Gräsklippare kan bli dyra, särskilt om du har en stor gård. Om du inte vill spendera mycket pengar på en gräsklippare kan du göra din egen med en trälåda som du kan fästa i botten av din gräsklippare. Du vill att lådan ska vara robust, eftersom du kommer att placera den på gräset. Det finns många typer tillgängliga, men några av de mest populära är sågspånboxen och vätskeboxen. Vi har använt båda. Här är våra rekommendationer för hur du använder båda på rätt sätt.

Skapa öppningen för lådan genom att fästa ändarna på den i plåstringens hörn och mitten av plåstret. Detta kommer inte att behövas i början, men när ditt gräs växer kanske du vill ta bort en del av öppningen så att den kan expandera. När det är tillräckligt förlängt för att samla gräsklippen, glider du helt enkelt in halmen för att fånga droppar.

När du har öppningen du behöver kan du sätta in jorden i hålet, dra åt ramen runt gräsklippen och täta öppningen. Så här gör du sågspånskåpan med hjälp av tråd för att hålla jorden på plats.

Du kan använda trä eller till och med återvunnen tidning, beroende på om du vill använda sågdamm eller inte. Eftersom du kommer att införa sågdamm i din jord, kan du kolla med en lokal förlängningstjänst innan du tar tag i sågspån för att se till att det inte skadar din gräsmatta eller växter.

Se till att din gräslåda är tillräckligt stor för att hålla alla klipp som du klipper

Om du ska klippa ditt eget gräs, se till att din gräslåda är tillräckligt stor för att hålla alla klipp som du klipper. Du bör också se till att dina knivar är vassa så att de effektivt klipper gräset. Gör i princip alla byggprojekt du kan tänka dig med en gammal gräsklippare i ditt “vårdpaket”, så det hjälper dig att tänka på nya sätt att ta hand om och återanvända din utrustning.

Klipp över en plan, jämn yta för att förhindra att gräset hopar sig

Klipp alltid över en plan, jämn yta för att förhindra att gräset hopar sig. Om du klipper över ojämn terräng, som kullar, kommer gräset att höjas på vissa ställen och du kommer inte att kunna hålla din gräsmatta så bra som den borde. Klipp över en jämn yta så att din gräsmatta ser bäst ut.

Ett gammalt däck kan återanvändas för att göra en gödselbehållare. Använd en skottkärra eller annan behållare för att samla gödseln, lägg den i en 6-gallers hink och stäng avloppshålet med en tapp. Boyard har också flera typer av gödselbehållare för en mängd olika applikationer. Toalettpapper och kattströ kan också återvinnas och användas som gödningsmedel för att hålla din gräsmatta ogräsfri.

Att etablera en bra gräsmatta kan kosta mellan $ 300 och $ 400 per år, enligt Dollar Generals, men det är definitivt värt vartenda öre. Att bli av med en grov gräsmatta kan vara dyrare, men det kan också gynna din hälsa och miljön, samtidigt som din trädgård ser bättre ut i processen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *