Ridgräsklippare vs Push Gräsklippare: Vilken är bäst för dig?

Oavsett om du bara börjar din gräsmatta eller vill uppgradera, kan en åkgräsklippare vara det bästa alternativet för dig. Åkgräsklippare är i allmänhet dyrare än push -modeller, men kan öka din produktivitet och spara tid. Men om bara ett litet gräsområde behöver klippas kan en push -gräsklippare vara mer meningsfull. Se den här artikeln för lite användbar information om hur du fattar detta beslut.

Fördelarna med en åkgräsklippare

Den största fördelen med en åkgräsklippare är dess storlek. Om du har en anständig gård och har mycket mark att täcka kan det vara svårt att få allt gjort på en dag. En åkgräsklippare gör det lättare att få mer gjort på en dag eftersom den kan täcka mycket mark. Detta kan minska mängden gräsklippning du måste göra varje gång. Dessutom kan en vanlig skjutgräsklippare bli 12 till 18 tum bred. Med en åkgräsklippare är klipparen bara 4 till 6 tum bred. Om du bara klipper topparna på dina gräsklipp, får du fortfarande massor av mulching, och din gräsklippare kommer inte att överhettas eller bli täckt av damm som en vanlig skjutgräsklippare.

Åkgräsklippare ger dig också den sinnesro som en skjutmaskin inte skulle göra, oavsett hur mycket plats den tar upp. När det gäller makt kan en skjutgräsklippare hantera den upprepade rörelsen att få gräsklipp ur marken. En typisk gräsklippare klarar mellan 300 och 500 watt, vilket innebär att gräsklipparen måste vara mycket starkare för att dra ut stora urklipp ur gräsmattan. Till skillnad från en vanlig gräsklippare är en åkgräsklippare konstruerad för att hantera denna typ av kraftbelastning.

De flesta knivklippare klarar gnistor som avges när du använder den, eller om gräset fastnar i knivarna. Det finns dock liten risk för en åkgräsklippare om den slutar fungera på grund av en generator eller strömavbrott. Det finns dock risk för rök från en gnisttänd gräsklippare. Du kan fortfarande släcka det, men du måste göra det utanför för att säkerställa att området är säkert.

Nackdelarna med en åkgräsklippare

Åkgräsklippare har några nackdelar som du bör vara medveten om. För det första är de i allmänhet väldigt dyra. För det andra har de inte lika mycket kraft som en traktor. För det tredje måste du vara försiktig vid klippning eftersom du riskerar att välta i ett dike eller något liknande. Slutligen kan de vara svåra att manövrera.

Dessa nackdelar tar dock inte riktigt bort värdet för pengarna. En bra gräsklippare kan öka din produktivitet kraftigt när det gäller att trimma din gräsmatta. När jag får nytt gräs har jag bestämt mig för att gå på en gräsklippare och klippa. Det brukar ta mig mellan två till tre timmar att klippa en gräsmatta på 0,6 hektar med en gräsklippare av god kvalitet.

En åkgräsklippare klipper ett större område när det väl är igång. Det är därmed lättare att trimma din gräsmatta med en lågdriven gräsklippare och kan spara tid i processen. Bogsering är inget problem om det är en äldre gräsklippare som klarar det. Detta är definitivt det billigare alternativet om du behöver rensa små gräsytor en efter en.

Om du bara vill uppgradera från din nuvarande klippmetod kan du bestämma dig för att du inte behöver en ny gräsklippare. Ta en bra titt på hur din nuvarande gräsklippare presterar.

Fördelarna med en push -gräsklippare

De är lätta, billiga, lätta att förvara, du behöver inte gas, och de är tysta.

Du behöver inte en gräsklippare, men kanske behöver du fortfarande hjälp med en ojämn gräsmatta på din gård? Du kanske kan hitta den i en butik, butiksköpt trädgårdsutrustning eller till och med en garageförsäljning. En push-gräsklippare är mycket väl lämpad för ojämna fläckar ovanpå en hardscape.

Nackdelarna med en push -gräsklippare

Åkgräsklippare behöver inte så mycket underhåll och de fungerar bättre när du ökar frekvensen av gräsklippning, enligt deras tillverkare. De kan också ta upp till 300 000 snitt, vilket ger dig gott om tid att ta ut de små fickorna med gammal gräsmatta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *