Framtiden är här: Robotgräsklippare

Under de senaste åren har vi sett en högteknologi som kommer att förändra vårt sätt att leva. Från robotdammsugare till självkörande bilar är det klart att livets framtid är här och det förändrar vårt sätt att leva. En av de mer spännande uppfinningarna på senare tid har varit gräsklippare som drivs av el eller gas. I det här inlägget tar vi en titt på hur denna nya teknik kan hjälpa dig att ta hand om din gräsmatta utan att behöva komma ut och göra det själv.

Vad är robotgräsklippare?

Robotgräsklippare blir mer och mer populära eftersom de är enkla att installera, lätta att använda och är bra för miljön. En robotgräsklippare är en robotanordning som driver en gräsklippare. Det liknar en gräsklippare med hjul, men utan den mänskliga operatören. Detta har sina nackdelar eftersom du inte längre har kontroll över när gräsklipparen startar eller hur snabbt den går; dessa är dock oftast inte ett problem för de flesta.

Jag är kär i tanken att jag äntligen kan klippa min gräsmatta utan att behöva lägga ett hårt blad mot stenar, ta en paus när gräset börjar bli långt och börja om igen eftersom roboten är smart nog att veta när det är klart att klippa . Förutom att det gör att gå till affären mindre skrämmande, kan en gräsklippare som drivs av el eller gas innebära färre resor till butiken – och att kunna spendera mer tid utomhus och njuta av naturen.

Låt oss ta en titt på hur dessa nya robotgräsklippare fungerar. Om du någonsin har arbetat med en vanlig gräsklippare vet du att motorn sitter på en vanlig remskiva som är ansluten till hjulen med kedjor. När du trycker på en knapp roterar kedjan och motorn vrider hjulen för att flytta kedjorna fram och tillbaka. För att använda gräsklipparen snurrar du en kontakt på toppen av motorn, som normalt körs på lågspänning. Det är därför en traditionell gräsklippare använder bränsle, den har bara en begränsad tillgång på el som vanligtvis går på 12 volt, mycket lägre än de 24 volt som finns i mer moderna gräsklippare.

En robotgräsklippare använder en roterande kontakt som är ansluten till små hjul via ett litet hårddisksystem. Du ser, en vanlig gräsklippare använder kraften från klipparens batteri för att rotera kontakten, vilket i sin tur rör hjulen.

Hur fungerar de?

Tekniken bygger på ett material som kallas grafen, ett tvådimensionellt material som bara är en atom tjockt. Grafen är en speciell form av kol där atomerna är arrangerade i ett sexkantigt galler. Strukturen hos detta galler är det som ger grafen dess unika egenskaper. Det fina med grafen är att när du böjer och formar det kan du utnyttja dess otroliga elektriska och termiska egenskaper för att flytta en driven gräsklippare. Eftersom grafen inte leder elektricitet behöver du ett batteri för att köra systemet med. Hittills har det inte funnits några elektriska gräsklippare som drivs av batterier, men nu har forskare kommit fram till ett sätt att göra det. Forskarna skapade ett grafenbaserat batteri som kan ge en elektrisk gräsklippare en energiförsörjning genom att dela upp i två elektriska hjul. Hjulen snurrar i olika hastigheter för att ge ström till den elektriska gräsklipparen.

Nackdelen med denna nya teknik är att den använder en frätande kemikalie på gräsytan och paret av kolhjul kan skapa en farlig miniexplosion när de kommer i kontakt med varandra. Detta är ett designproblem som forskarna arbetar med att lösa.

Vad kan du använda dem till?

Gräsklippare som drivs av el eller gas är ganska lätta att få tag på. Flera företag tillverkar dem och de finns också i många, många gräsklipparbutiker. Du behöver bara hitta den som fungerar bäst för dig. Mekaniska gräsklippare tänds bara när de klipper och en vanlig gasgräsklippare fungerar bra. Gräsklippartillverkarna faller också i två priskategorier; en är den vanliga gasgräsklipparen och den andra är den elektriska. Om du har en budget är det en bra idé att gå med en gasdriven. Tack och lov varierar de gasdrivna modellerna enormt i pris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *